Forebyg måger – for dig selv og dine naboer

Vi modtager hvert år henvendelser om aggressive måger, og hvad vi kan gøre ved det.

Mågerne begynder at bygge reder, når vinteren nærmer sig sin afslutning, og det er NU der skal gøres en indsats, hvis ikke kvarteret skal fyldes med mobsede måger og forbistrede fugleklatter.

Det er særligt huse med fladt tag, hvor mågerne let og hurtigt kan lave en rede. Er reden først lavet, og æggene lagt, er det faktisk ikke lovligt at fjerne dem grundet fredningen af måger. Derfor er det om at være hurtig, inden mågerne får lagt æg.

Hvis skaden er sket, og der er mågereder på dit tag, så kan kommunen afhjælpe problemet. Det er dog en langvarig proces, så kig hos dig selv og din nabo, og lad os hjælpe hinanden med at holde kvarteret fri.

Der kan læses mere om måger og den forebyggende indsats her.